Αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων!

Το Ganoderma Lucidum (Reishi) αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και την έκφραση μορίων-κλειδιών στο φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού.
Michelle M. Martinez-Montemayor, Raysa Rosario Acevedo, Elisa Otero-Franqui, Luis. A. Cubano, and Suranganie F. Dharmawardhane
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
O φλεγμονώδης καρκίνος του μαστού (IBC) είναι ο πιο θανατηφόρος και η λιγότερο κατανοητή μορφή του προχωρημένου καρκίνου του μαστού.
Η αυξημένη θνητότητα εξαιτίας του οφείλεται στον τρόπο εισβολής του στο λεμφικό σύστημα και στο ότι κατα την προληπτική αυτοεξέταση δεν ανευρίσκεται ως ψηλαφητή μάζα. Διαφορετικός από άλλους μεταστατικούς όγκους του μαστού,λόγω του ότι τα IBC κύτταρα ειβάλουν στο λεμφικό σύστημα με τη μορφή σφαιροειδών εμβόλων, δημιουργώντας κυτταρικές συμφύσεις ενωμένες με Ε-καδερίνη. Εδώ περιγράφουμε τις δυνατότητες του φαρμακευτικού μανιταριού Ganoderma lucidum (Reishi) ως ένα υποψήφιο για αντι-IBC θεραπεία.Το Ganoderma Lucidum περιέχει βιολογικές που είναι κυτταροτοξικές έναντι των καρκινικών κυττάρων. Αναφέρουμε τα αποτελέσματα του Ganoderma Lucidum στη βιωσιμότητα, την απόπτωση, την εισβολή, και τον μηχανισμός δράσης του στα IBC κύτταρα (SUM-149). Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το Ganoderma Lucidum αναστέλλει εκλεκτικά την βιωσιμότητα μόνο των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να επηρεάζει τη βιωσιμότητα των υγιών επιθηλιακών κυττάρων του μαστού.Προάγει την απόπτωση μειώνοντας την βιωσιμότητατων κυττάρων του όγκου.Το Γανόδερμα αναστέλλει την εισβολή (μετάστση) των κυττάρων και καταστρέφει τα σφαιροειδή έμβολα που είναι χαρακτηριστικά του IBC-καρκίνου του μαστού.Το Reishi μειώνει την έκφραση των γονιδίων που εμπλέκονται στην επιβίωση και τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων (BCL-2, TERT, PDGFB), στην εισβολή και τη μετάσταση (ΜΜΡ-9), ενώ αυξάνει την έκφραση της IL8. Reishi μειώνει την έκφραση των πρωτεϊνών BCL-2, BCL-XL, Ε-καδερίνης, eIF4G, P120-κατενίνης, c-myc και την δραστικότητα της ζελατινάσης. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι το Reishi είναι ένα αποτελεσματικό αντι-IBC θεραπευτικό.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι πραγματικά εκπληκτικά και ελπιδοφόρα.Για όποιον ενδιαφέρεται για ολόκληρο το άρθρο μπορεί να το βρει στο PubMed

Share on Google Plus

About Healthy Coffee gr

    Blogger Comment
    Facebook Comment